Selecteer een pagina

Mijn Blog – Werkplek

Mijn computer: een MacBook Pro

Een nieuwe computer

Nadat ik besloten had om definitief mijn baan op te zeggen en als fotograaf te gaan werken moest ik toch echt een goede werkplek gaan creëren. Net als bijvoorbeeld een professionele timmerman, heb je als fotograaf ook goed gereedschap nodig. Als eerste heb ik een nieuwe computer gekocht. Mijn oude Imac werkte nog wel aardig, maar tijdens het nabewerken van foto’s moest ik soms aardig geduld hebben. Hij stond regelmatig behoorlijk ’te stampen’. Als ik bijvoorbeeld een vlekje uit iemand zijn gezicht wegpoetste dan klikte ik op het vlekje, en vervolgens verscheen er zo’n draaiende cursor… even wachten… en daar was het resultaat. Stel je voor dat je dan 10 vlekjes wilt wegwerken… dat werkt echt niet fijn. Of bladerend door de foto’s (door alle grote fotobestanden), moest ik steeds een paar seconden op het volgende beeld wachten. Heel vervelend als je duizenden foto’s moet bewerken. Het was echt tijd voor een snelle computer!

Keuzes, keuzes, keuzes…

Maar ja wat ga je dan kopen? Als Apple-fan werd het wat mij betreft een IMac of een MacBook. Die selectie was snel gemaakt. Maar dan… Er is binnen deze twee opties nog best een grote variatie aan mogelijkheden. Keuzes, keuzes, keuzes… Ik ben toen voor- en nadelen gaan afwegen. Wil ik wel of niet nog meer investeren? Is goed goed genoeg ook voor de toekomst? Best een lastig traject vond ik dat. Ik ben nogal goed om te blijven zoeken en afwegen, te twijfelen waar ik nou goed aan doe. En op de een of andere manier kom ik altijd weer op de duurste variant uit. Maar wil ik dat wel? Kan ik dat wel betalen? Na veel onderzoek heb ik uiteindelijk toch een keuze gemaakt. Een nieuwe IMac had heel gaaf geweest, maar omdat ik ook met mijn computer naar klanten wil is een MacBook toch wel erg praktisch (met in mijn achterhoofd dat de volgende investering dan wel een aparte monitor zou moeten zijn…. mmmm, money money money). Hoe handig is het niet om met je Macbook/laptop naar een klant te gaan om je portfolio of bijvoorbeeld het eindresultaat te kunnen tonen. Daarnaast is mobiel kunnen werken waar en wanneer ik dat wil ook wel een erg prettig idee!

MacBook Pro

Uiteindelijk heb ik zwaar geïnvesteerd in een nieuwe MacBook Pro. Eind vorig jaar kwam er een nieuwe serie uit met Touch bar en een prachtig 15-inch display. Het kost allemaal behoorlijk wat, maar dan heb je ook wat! Inmiddels gebruik ik hem alweer een tijdje en YES wat ben ik er blij mee. Elke dag weer!

Wat ik nog meer geregeld heb voor mijn ‘ideale werkplek’ als fotograaf? Lees het vervolg in mijn volgende blog….!

Ik *Set* geniet er elke dag weer van om mensen en bedrijven persoonlijk te helpen om zichzelf te presenteren zoals zij willen. Dit doe ik door mooie professionele foto’s op te leveren, en indien gewenst ook met een website die ik voor ze maak.

Geïnteresseerd in mijn werk? Bel of mail me gerust!