Selecteer een pagina

Mijn Blog – Werkplek

Wacom Tekentablet

Tekentablet

In mijn vorige blog kon je lezen dat ik een heel fijne monitor van Eizo op mijn werkplek heb staan. Het nabewerken van foto’s is een precisie klus, waarbij een groot scherm echt ideaal is om de details goed te kunnen bekijken. Maar bij zo’n precisie klus ben je ook heel veel aan het ‘muizen’. De meeste bewerkingen die je toepast lenen zich er niet voor om met sneltoetsen te werken. Vlekjes wegwerken, uitsnijden van een foto, iets lokaal oplichten… ga zo maar door. Op advies van mede-fotografen om mij heen heb ik een tekentablet gekocht. Niet gelijk een mega grote, maar een A5-modelletje. Ik heb gekozen voor een Wacom Intuos.

In het begin was het zwaar wennen en vroeg ik me af of het nou echt wel de moeite en de investering waard was. Vooraf hadden de collega’s al aangegeven dat het even doorbijten was, dus dat heb ik dan ook maar gedaan… En met succes, ik wil echt niet meer zonder! Het met een muis bewegen over je buro blijft op de een of andere manier toch wat onnatuurlijk. In het verleden heb ik ook echt last gekregen van mijn rechter schouder/bovenarm. Ik ben destijds een lange tijd linkshandig gaan ‘muizen’, zodat de pijn in mijn schouder weer weg kon trekken.

Omdat je van kinds af aan geleerd hebt om met een pen te schrijven, is het werken met een tekentablet zeer prettig voor je werkhouding en volgens mij ook beter voor je arm- en polsspieren (met het oog op RSI). Wat de theorie hierachter is weet ik niet. Daar heb ik geen verstand van. Maar één ding weet ik wel, het voelt veel fijner.

Een pen voelt beter  dan een muis!

Zeker met de ‘Sgool’-foto’s ben ik duizenden foto’s aan het verwerken. Dan ben je uren, soms dagen aan het ‘muizen’. Deze manier van werken voelt echt veel minder belastend. Het vasthouden van de pen voelde meteen al heel prettig. Het doorzetten zat voornamelijk in het wennen van de werking van de pen. Als je de pen boven je tablet beweegt gaat de cursor gelijk al mee en als je de pen op de tablet plaatst is het gelijk aan een muisklik. Daarnaast is het natuurlijk raar dat je met je pen aan het schrijven bent en dat je recht vooruit kijkt naar je scherm, i.p.v. naar je pen. Automatisch kijk je naar je ‘papier’ waar je normaal gesproken aan het schrijven bent. Dat is in het begin echt apart. Maar zoals ik al aangaf: ik wil echt niet meer zonder.

Het fijne is ook dat je per programma kan aangeven hoe de tablet moet reageren, wat de sneltoetsen moeten doen. Hoe je met meerdere vingertoppen kan navigeren. Echt top!

Wat ik nog meer geregeld heb voor mijn ‘ideale werkplek’? Lees het vervolg binnenkort in mijn volgende blog….!

Ik *Set* geniet er elke dag weer van om mensen en bedrijven persoonlijk te helpen om zichzelf te presenteren zoals zij willen. Dit doe ik door mooie professionele foto’s op te leveren, en indien gewenst ook met een website die ik voor ze maak.

Geïnteresseerd in mijn werk? Bel of mail me gerust!